المكونات
اوراك دجاج مخليه وبدون جلد مدقوقه
كوب ارز منقوع لمدة ربع ساعه
كبد وقوانص الدجاج مقطعه صغير جدا
1 بصله كبيره مفرومه خشن
التوابل ( رشة جوزة الطيب _ معلقه صغيره ملح _ معلقه صغيره فلفل اسود _ معلقه صغيره حبهان مطحون )
الطريقه :
حطيت فى حله شوية زيت وعليها اليصل والكبد وقوانص الدجاج واشوحتهم ثم حطيت الارز ورشة جوزة الطيب والحبهان والفلفل الاسود والملح وقلبتهم كولهم فى بعض وشوحتهم شويه وبعدين حطيت ميه مغليه ولما شربتها وطيت النار تحتها وغطيتها وسبتها تستوى 3\4 سوابعد كدا بطفى النار واسيبه يبرد
نبتدى بقى نحشى الفراخ
نجيب الورك او الصدر ونفرده زاى الصوره ونرش على اللحم بتععها ملح وفلفل اسودوبعدين حطيت معلقه من الارز وابتديت الف الفراخ
نيجي للتقفيل نجيب خيط
وفى طرقتين للتقفيل
نخيطها او نقفلها بخله اسنان حسب السهل ليكى حشيت الكميه كلها وخيطهم
نيجي بقى لخطوة التسويه
جيبت حله وحطين فيها زيت وكام فص مستكه وسيحتها لما المستكه ساحت والزيت طبعا سخن حطيت الفراخ اشوحها اديها صدمه فى الزيت والنار تكون عاليه واشوحها من كل الجناب وبعدين حطيت الميه بصله شرايح والتوابل ( ملح _ فلفل اسود _ حبهان مطحون _ ورق لورى ) وبعدين بشرت طمطمايه وحطيتها عليها بتديها طعم حلو فى الشوربه وسبتها بقى تستوى بقى براحتها وغطيتها
ودا شكلها بعد ما اتسلقت واستوت كويس وعصرت عليها ليمون ومعلقتين صلصه طماطم علشان احمرها و حمرتها فى زيت سخن
0 comments:
Post a Comment