جلاش بالمربى والمكسرات
الطريقة
نقسم لفة الجلاش كلها نصين بالظبط (بالطول) وبعدين اقسم كل نص نصين كمان بردو بالطول واخد كل ورقتين من الجلاش واحط فيها المربى فراولة او مشمش (او اى مكسرات وممكن نحشية جبنة حسب الرغبة) ويكون الحشو من ناحية الطرف وناخد جزء من اطراف الجلاش ونتنى (بشكل مثلث كاننا بنعمل مركبة ورق )ونكررها وهناك طريقتان للتسوية
1-اما ندهن صينية سمنها وبعدين نحط الجلاش بالصينية وندهن وشة بالسمنة ايضا لكى يحمر
2-او اننا نحمرو فى الزيت كاننا بنقلى بطاطس (يعنى الزيت يكون كتير ونعد نقلبة كل شوية علشان لونة ميبقاش غامق )
ونسيبة يبرد وبعدين التزين انا بغطية بالمربى من برة كمان ونرش عليها جوز الهند وشكولاتة ملونة
0 comments:
Post a Comment