كفتة الفراخ
المكونات والطريقة
مقادير كفتة الفراخ: 2 قطع صدور فراخ بصلة مبشورة بيضة بقسماط ملح وفلفل أسود ربع قرفة فلفل أحمر مقطع توابل
طريقة عمل كفتة الفراخ
* افرم صدور الدجاج بالكبه الكهربائيه لو مش عندك ممكن بالسكين حتى تنعم ، وضيفى إليها البصل والفلفل والتوابل وقومى بتقليبها جيداً.* قسمى الخليط نصفين الأول نتركه جانباً ليجهز للشوى،*والثانى نضيف عليه باقى الخليط من البيض والبقسماط ونقلبها ونتركها لمدة ساعتين قبل التسوية. * نأخذ النصف الأول من الخليط ونقوم بعمله صوابع ونحمره فى إناء مدهون بزيت قليل حتى لا يلتصق به. 4- الخليط الثانى نقوم بقليه فى الزيت ثم نقوم بإشعال فحمة ووضعها داخل الإناء وتطفيتها بسمن وغلق الغطاء جيداً، حتى تتشرب الكفتة رائحة الفحمة وتصبح مشوية
طريقه حفظها فالفريزر بعد ما تعمليها صوابع تسويها على البخار فى مصفه وبعد ما تبرد تحفظيها فكيس او علبه فالفريزر وعند استخدامها تعمليها بانيه ممكن تفضل محفوظه لمده شهر
وبالهنا والشفا
0 comments:
Post a Comment