تشيز كيك بالشوكلاتة والكريز
المكونات والطريقه
المقادير
300 جم بسكويت بالشوكلاتة اوحوالى 6 باكو بسكوت*100 جم زبدة * نص كيلويعنى 500 جم جبنة كريمي *نصف كوب سكر *نص كوب كريمة سائلة *1معلقة نشا *2 بيضة *2 م فانيلا *1علبة زبادى
*كوب كريمة شكولاتة بالبندق.
*للزينه*
نص كوب كريمة شكولاتة بالبندق *ربع كريمة سائلة*بسكوت بالشوكلاتة وكريم شانتية
*الطريقة*
ننزع الكريمة اللى بداخل البسكوت ونطحن البسكويت ونضيف علية الزبدة الطرييه ونقلب ونحطة في قالب التشيز ويكون مقاس مناسب ونضغطة كويس ونحطة فى الفرن لمدة 12 إلى 15دقيقة ونخرجة وثم بالمضرب الكهربائي نخلط الجبنة والسكر والفانيلا والكريمة والزبادى والبيض والنشا ونشيل ثلث من الخليط ونضيف علية كوب كريمة الشيكولاتة و2 ملعقه حليب سائل نضيف الخليط الأبيض الأول وثم الخليط التانى علية وتدخل الفرن فى حمام مائى ساخن لمدة 45 دقيقة اول متبرد تماما وتدخل التلاجة لمدة 6الى 8 ساعات على الأقل .
وثم نغلى كمية الكريمة ونضيفها على باقى كريمة الشوكلاتة ونقلب ونضيفها على الوجة تدخل التلاجة تتماسك الطبقة الأخيرة وتزين بكريم شانييه والكريز او فروله اللى تحبى تعمليه رايك يهمنى
وبالهنا والشفا
0 comments:
Post a Comment