السمك البورى بالرده
المكونات والطريقة
* سمك بوري- 2 كوب رده*
* ملعقتين كزبره مفرومه*
* ملعقتين شبت*
* ملعقه مسترده*
* ملعقه شطه*
* ملعقه بابريكا*
* ملعقه كمون*
* ملعقه ثوم مفروم*
* ملعقه ثوم بودره*
* نصف كوب خل ابيض*
* ملعقتين زيت*
* ملح * فلفل*
*ملعقه كزبره ناشفه*
*شرائح ليمون*
الطريقه
بعدما تنضيف السمك هنجيب طبق ونحط فيها كل مكونات التتبيله الكزبره والشبت والمسترده والشطه
والبابريكا والثوم البودره والثوم المفروم والخل والزيت والملح والفلفل والكزبره الناشفه والكمون ونقلبهم
كويس خالص مع بعض وبعدين نتبل بيهم السمك من بره وجوه كويس خالص وبعدين نسيبه حوالى نصف
ساعه او اكتر فى التتبيله وبعدين نغطيه كله بالرده ونشويه على الشوايه لمده 20 دقيقه ونجمله
وشرايح الليمون ويقدم سخن مع السلاطه والارز وسلطه طحينه ورز صياديه او رز بالبصل
جربيهاوبالهنا والشفا
0 comments:
Post a Comment