تارت الكيوى
المكونات والطريقة
200 جرام دقيق
60 جرام سكر بودره
1 بيضه يفضل حجمها صغير او بلدى
125 جرام زبده
معلقه فانيليا
3حبه كيوى مقشره ومقطعه حلقات
كريم باسترى ممكن جاهز من السوبر ماركت بورده واعمله
كوب الكريم باسترى بياخد كوب ونصف لبن حليب او ماء بارد ومن غير سكر لانه فيه السكر بتاعه
وبنضربهم كويس مع بعض لحد مايتجانسوا مع بعضهم
طريقه العمل
اضربى الزبده مع السكر البودره يدوى لحد متبقى هشه وبعدين بنزل بالبيضه عليهم مع التقليب
الضرب المستمر ثم الفانيليا والدقيق لحد متعمل معاكى عجينه متماسكه بعدين بقسم العجينه
وبعدين بفرد العجينه فى الصينيه بتاعت البسبوسه او البيتزا وبعمل لها اطراف فى جوانب
الصينيه سمك حوالى نصف سم وبعدين بخرمها بالشوكه قبل مدخلها الفرن على درجه حراره 180
لمده ربع ساعه بعد متخرج من الفرن بسيبها تبرد وبعدين بحط الكريم باسترى على كل الصينيه
وبعدين برص كل حلقات الكيوى بشكل جميل على التارت وتحطيها فى الثلاجه واقدمها لو هتعملى اتنين نفس الحجم اللى فالصوره ضعفى المقادير
وبالهنا والشفا جربيها وقومى اعمليها
0 comments:
Post a Comment