فراخ اسبايسى مع ارز اصفر بالقرنفل
المكونات والطريقة
حضرى نصف فرخه بدون عظم ومتقطعه مكعبات كبيره يعنى على8قطع مثلا وبعدين
طاسه على النار تسخن فيها قطعه زبده وشويه زيت وبعدين تنزلى بالفراخ تشوحيها كويس وشيليها ترفعيها من النار
وفى نفس الطاسه هاتى نص بصله صغيره مفرومه تشوحيها مع فص ثوم مفروم ياخدو لون بس
هتضيفى قرن فلفل حار مفروم وتقلبى كويس خالص بعدين هتحطى 2 ملعقه كبيره هوت
صوص الشطه السايله ولو مش موجوده حطى معلقه شطه بودره وبعدين معلقه صغيره بابريكا مع معلقه
صغيره طماطم صلصه وكوب عصير طماطم وسيبى كل على النار حطى فيها الفراخ تكمل تسويه وتبلى بملح وفلفل اسود وخلاص
هاتى حله على النار حطى فيها 2 كوب مايه مع ملح ومعلقه صغيره كركم وكمان معلقه صغيره بصل
بودره وكام عود قرنفل صغيرين وسيبيهم يغلوا وبعدين حطى كوب ارز بسمتى لحد مايستوى
وقدميه جنب الفراخ هتعجبك وانتى واسرتك طعم مختلف ولذيذ
وبالهنا والشفا جربيها
0 comments:
Post a Comment