رموش الست
من الحلويات الشرقيه الجميله
المكونات
1 كوب سكر بودرة
6 معالق كبيره سميد بسبوسه
1 كوب زبده
2 معلقه جوز الهند
3 بيض + فانيليا
3 كوب ونص دقيق
نص معلقه بيكنج بودر
شربات تقيل
طريقه العمل
بنضرب السكر مع الزبده بالمضرب الكهربائى وبعدين بضيف عليهم البيض الفانيليا مع الضرب المستمر وبعد كده بضيف السميد وجوز الهند وبقلبهم كويس وبعدين بنزل بالبيكنج بودر والدقيق شويه شويه لحد متبقى عجينه متماسكه معايا بعد كده بحطها فى الثلاجه لمده نص ساعه عشان تتماسك وتبقى سهله التشكيل وبعد كده بشكلها زى منتوا شايفين فى الصوره وممكن كمان اعملها مدوره اى شكل انتوا عايزينه بايديكم تعملوها كرات صغيره وتضغطوا عليها بخفه وترصوها فى صاج او صينيه مدهونه بقطعه زبده بسيطه وتدخل الفرن على درجه حراره 160 لمده 15 دقيقه ولما تخرج تسقوها بالشربات
وبالهنا والشفا
0 comments:
Post a Comment