طريقة مناقيش الزعتر

Posted by hanaa On Sunday, September 27, 2015 0 comments
مناقيش الزعتر 

مناقيش الزعتر

المكونات


نص كيلو دقيق
معلقه كبيره ملح
نص معلقه سكر
معلقه صغيره خميره فوريه
3 معلقه زيت زيتون
حوالى ربع لتر ماء دافىء للعجن
معلقه صغيره زعتر بورده

الطريقه

هاتى الدقيق وهحط عليه الزيت والسكر والملح والخميره والزعتر وهقلبهم كويس و هحطى المايه الدافيه وهبداء بالعجن كويس جدا لحد ما العجينه تتماسك معايا  واغطيها ببلاستيك لحد متخمر وابدا اجهز فى التوبينج بتاعنا وهيكون عباره عن
4 معلقه كبيره زعتر فريش او مجفف ومعاهم نصف كوب صغير زيت زيتون ومعلقتين سمسم مع رشه ملح خفيفه خالص وحبه فلفل خفيفه ونقلبهم كلهم مع بعض وده هيكون التوبينج بتاع المناقيش
بعد خمران العجينه ببداء بتشكيلها وتقطيعها بقسمها على اربع اجزاء كل جزء بفرده لوحده كويس بالمردانه سمك 1 سم وبعدين بجيب قطاعه  عشان اقطع بيها العجينه الى قطع صغيره دائريه الشكل وبعد ين بجيب صاج بدهنه زيت بسيط جدا وبحط فيه قطع المناقيش وبسيب الصاج ده لمده 10 دقايق عشان العجينه تخمر تانى وتكون هشه وفى نفس الوقت طريه وبعدين بحط عليها التوبينج وبدخلها الفرن على درجه 160 لمده 20 دقيقه او لحد ماتستوى معاكى ممكن كمان نعملها فى صاج كبير ونقطعها طعم فلسطينى لذيذ

وبالهنا والشفا جربيها

0 comments:

Post a Comment